8 стъпки, които трябва да предприемете, ако искате да имате успешен сайт

0618051001447145005_506611_600x458Стъпка №1: Определете целта си
На първо място трябва да конкретизирате точно и ясно какво искате: как да изглежда сайтът и  каква ще е неговата цел. След това трябва да съобразите всички останали ваши идеи или мисли с тези цели, а това включва: какъв дизайн, какви илюстрации, навигация, съдържание и така нататък.

Стъпка №2: Мислете за посетителите си
Никой от посетителите на сайта ви не се интересува от това каква фирма представлявате и какво можете. Те посещават сайта с една единствена цел: „Какво полезно мога да намеря тук за мен?“  След като даден посетител е потърсил услугите ви, като ви е намерил чрез вашия сайт, то се съсредоточете в това да решите проблема, който ви е поставен.

Стъпка №3: Бързи страници
Изграждането на бързи страници е неписано и  задължително правило, дори закон за всеки един успешен сайт.  Посетителите искат бързо да намерят това, което търсят. Затова осигурете им страници, които бързо се зареждат. Иначе те няма да дочакат зареждането, а сайтът ви се превръща в безполезен.

Стъпка №4: Изградете лесна навигация
Едно от нещата, което дразни и отблъсква посетителите е сложната навигация. Да, интерактивността е чудесно нещо, но не трябва да се прекалява с нея. Затова изградете сайт, в който посетителят с  „един поглед“ ще разбере какво  търси и къде да го намери.

Стъпка №5: Достъпен език
Потребителите не са длъжни да знаят с какво се занимавате. Затова напишете съдържанието на сайта си на достъпен език, дори да звучи непрофесионално. Изключение прави, ако сайтът е предназначен за фирми от вашия бранш.

Стъпка №6:  Структурирайте информацията си.
Ако предлагате много продукти, то направете логически категории, които да отговорят на продуктите ви. Така ще можете лесно и бързо да организирате информацията си и няма да отблъснете клиентите си, както прави простото изреждане на продукти.

Стъпка №7:  Изберете си ниша
Интернет е обширно пространство. Продуктите и услугите, които се предлагат са много и не можете да предлагате всичко. Изберете си една тясна ниша и се придържайте към нея. Например вие сте производител на играчки. Много по-добре ще е да сте №1 в София по произвеждане на детски камьончета, отколкото да сте 9,000, 000  производител, който прави играчки.

Стъпка №8: Поддържайте сайта си
Много хора си мислят, че поддръжката на сайт е лукс и всеки може да се справи сам  с него. Ако не можете да пишете добре и да създавате хубави изображения, по-добре и печелившо за вас е ще да наемете необходимия набор от хора, които да вършат тази работа. В крайна сметка, целта ви е да впечатлите клиента на всяка цена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *