7 стъпки за успешен старт в онлайн бизнеса

071784-green-jelly-icon-alphanumeric-m07-clearБезспорно онлайн бизнеса все повече се налага и у нас и се превръща в новото лице на бизнеса. Все повече хора искат да пазаруват бързо и лесно, само с няколко клика и да получат желания продукт.  В старта на каквото и да е  на всеки му е нужна малко помощ. Затова, ще ви представим седем стъпки, с които да стартирате успешно в онлайн бизнеса.

 

  1. Онлайн магазинът не е хоби, а сериозен бизнес

 

На първо място поставяме акцент на това, че бизнесът в Интернет не е хоби, а наистина сериозно занимание.  Също така се изисква и време за да печелите добре. Казал ли ви е някой, че можете да стартирате успешен бизнес без средства? Избийте си тази мисъл от главата. Ако искате да имате печеливш бизнес, то трябва да вложите необходимите пари за това.  Направете проучване и преценете кое и как да направите, отделете си достатъчно време за да изчислите всеки разход – от създаването и изграждането на магазина до неговото популяризиране.

 

  1. Какво ще продавам?

Изберете продуктите, които ще продавате и помислете дали искате да имате склад. Ако ще имате склад, ще използвате и такъв софтуер. Повечето  магазини имат на разположение  външни софтуерни системи за управление на бизнеса. Обърнете особено внимание „пълнежа“ на сайта, защото именно това ще интересува и привлича потребителите. Направете хубави снимки и оформете добре структурирани текстове към продуктите. Ако не можете да се справите с това, потърсете добър копирайтър и графичен дизайнер.

  1. Как ще се доставя продуктът?

Важен елемент е доставката. Потърсете фирми за доставка, които могат да доставят и в чужбина на ниски цени, както и разполагат  с такъв софтуер или модул, който да прикрепите към онлайн магазина си. Всички условия трябва да са ясни при доставката, особено цената за да няма неприятни изненади. Ако можете да осигурите безплатна доставка, клиентите ви ще бъдат много щастливи и доволни.

 

4.Изберете начин на плащане.

Начинът на плащане зависи и от пазара, където ще продавате най-усилено. Хубаво е да имате повече начини, защото хората са всякакви и предпочитанията са различни. Много фирми имат изградена система, която директно приема плащане по банков път, но трябва да знаете, че банките удържат процент от всяка транзакция.

 

  1. Какви езици?

Ако ще продавате на различни пазари, ще трябва да се погрижите и за езици, на които ще предлагате услугите. Тук не се има предвид само превеждането на продуктите. Трябва да можете да осигурите навременна комуникация с клиентите на съответния език.

 

6.Екипът

За да имате успешен онлайн магазин трябва да имате и добър екип, който да може да приема и обработва поръчките, да известява клиентите за нови промоции, да отговаря на изникнали въпроси от страна на клиентите.

 

  1. Мащабност

Трябва да мислите мащабно още от първия ден.  Потърсете решение, което ще гъвкаво и ще отговаря на нуждите ви.  Компанията, която ще ви обслужва трябва да може да се съобрази с това.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *