Фейсбук магазин? Защо не!

zНаскоро разработчиците на Марк Зукърбърг реализираха поредното си нововъведение! Те дават възможност на всеки търговец, който предлага стоките си онлайн да си създаде собствен магазин в социалната мрежа. За целта трябва да разполага с фен страница, в която да се интегрира магазинът. Управлението му е лесно и наподобява администраторският панел на фен страниците. Фейсбук ви дава възможност да си създадете собствен продуктов каталог, да качите цените, да промотирате стоката и дори да използвате разплащателната система на социалната мрежа!

Звучи много добре, но със сигурност има какво още да се желае в тази посока. Факт е, че много малко от търговците в социалната мрежа са се възползвали от тази функция и ако трябва да бъдем честни, то със сигурност има защо това да е така. Потребителите все още не са свикнали с приложенията за „фейсбук магазин” и срещат сериозни затруднения с тяхното използване. Голяма част от тях дори се отказват от желаната стока и търсят друго място, откъдето да я закупят, защото не могат да се справят с потребителският интерфейс, който всъщност не е чак толкова сложен за използване, но е много по-различен от останалите функции във Фейсбук.

Другият минус на фейсбук магазините е това, че реално не притежавате това, което сте създали. Електронният магазин е качен на сървърите на социалната мрежа, което означава, че във всеки един момент, с или без причина, може да бъде изтрит и по този начин целият ви труд да отиде на вятъра. Вероятността да получите логично обяснение от страна на администраторите е точно толкова, колкото Дядо Коледа да ви отговори на писмото с желания, което сте му изпратили!

Със сигурност обаче, не е далеч денят, в който ще пазаруваме и продаваме чрез „фейсбук магазини”. Почти всички хора са активни във Фейсбук, а социалната мрежа дава отлични възможности за безплатно достигане до тях. Така че, бъдете подготвени за моментът, в който ще ви се наложи да прехвърлите бизнесът си в „общността” на Зукърбърг!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *