Фактори определящи СЕО оптимизацията

сОптимизирането на сайт, е меко казано субективен процес. Въпреки че, погледнато от един ъгъл става дума за един и същи вид действия – набавяне на качествени линкове и анкори, в действителност нещата са малко по-различни. Да не кажем много. В днешният материал искаме да ви запознаем с някои от водещите фактори, които определят резултатите ни в търсачката.

Ниша

Безспорно най-големият и определят фактори при оптимизирането на сайт, е нишата, в която се подвизава и нейната конкурентност. Колкото по-малка е конкуренцията, толкова по-голям е шансът ви да излезете на челни позиции в търсачката и обратното. От това до голяма степен зависи времето, което ще отнеме оптимизирането, както и разходите ви. Тук е моментът да ви споделим за една меко казано „грозна истина”, за която всички знаем, но никой не иска да си признае. Колкото и да ви се иска, по определени ключови думи или фрази никога няма да излезете на първо място на първа страница. За някои от тях си плащат държавни институции, компании и т.н. Става дума обаче, за изключително свит списък от думи в глобален мащаб, които вероятно нямат нищо общо с вашият таргет.

Стойност на линковете

Другият основен фактор, който определя позициите в СЕРП-а, е количеството и качеството на линковете. В този аспект обаче, правилата се променят постоянно. Номерът не е да съберете повече линкове от конкуренцията, а да балансирате тяхното количество, качество и съвместимост. Трябва внимателно да се подбират местата, от които се „черпят” линкове. Търсят се тематични и взаимосвързани връзки, които да отговарят на съдържанието, което предлагате. Не бива да се прекалява с тяхното количество, защото това неминуемо ще доведе до сериозни и непоправими наказания.

Начин на набавяне на линкове

Както отбелязахме вече, правилата в СЕО оптимизацията, се променят постоянно. Днешната тенденция, а и за в бъдеще се очертава, акцентът да падне върху качеството на линковете за сметка на тяхното количество. Самите разработчици от Гугъл разкриват, че 1 тематичен линк от релевантен сайт ще ви донесе много по-големи ползи от хиляди такива от т.нар. „ферми”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *