Създаване на онлайн магазин от А до Я

wise
Тук можете да видите нашите оферти за магазини под наем

Изработването на онлайн магазини се различава коренно от създаването на блог или информационен сайт. Създаването на онлайн магазин изисква високи познания в сферата на IT технологиите и онлайн бизнесът. Всичко трябва да бъде изпипано до последният щрих, тъй като магазинът ще работи с класифицирана информация и всяка една грешка може да доведе до невероятни последици.

Тъй като сме имали опит с клиенти, които идват при нас и единственото нещо, което ни казват е: „Искаме онлайн магазин“, без да ни информират в детайли за това какво трябва да представлява той, в днешната статия ще ви споделим най-важните неща, за които трябва да ни информирате, за да можем да си свършим качествено работата и да останете доволни от крайният продукт.

Избор на система

Вариантите са два – писане на код от нулата или инсталирането и модифицирането на готова система. По време на консултацията, ще ви разясним какви са предимствата и недостатъците и на двата варианта. Голяма част от клиентите ни предпочитат готовите системи, тъй като са значително по-евтини и лесни за поддръжка.

Систематизиране на страниците, категориите и модулите

Това е най-важната част от създаването на един магазин. Ние ще ви помогнем да систематизирате категориите и модулите по възможно най-добрият начин, но ще е хубаво да ни споделите какви са вашите вижданията за нещата и какво искате да представлява вашият онлайн магазин. Не е проблем да ни споделите нещо от рода на – „Искам магазинът ми да има функции като на www.онзи-бг.сайт, например. Така ще ни улесните значително!

Добавяне и оформяне на продукти

С добавянето на продуктите може да се захванете сами или да наемете човек, който да го направи вместо вас. Като съвет можем да ви кажем, че задължително трябва да имате авторски стокови снимки на продуктите, които предлагате и уникална информация за тях.

Дизайн

Възможностите отново са две – инсталиране на готова тема с леки модификации или създаването на уникален дизайн, който ще бъде използван само за вашият магазин. Тези неща обаче, ще ги обсъдим в детайли по време на консултацията, а дотогава помислете за цветовете, които искате да бъдат използвани. Не се притеснявайте, ако нямате лого, което да ви отличава от останалите онлайн магазин. Нашите дизайнери могат да ви изработят такова срещу допълнително заплащане.

Мобилна версия

Не е задължително, но е строго препоръчително да имате мобилна версия на сайта или приложение за Android и iOs. Само се замислете колко от вашите приятели и познати имат смартфон в ръка и ще си отговорите на въпроса дали ви е необходима мобилна версия на магазина.

Други

Има и куп други детайли, които трябва да бъдат уточнени в процеса на работа. Те са свързани с популяризирането на сайта, допълнителните му функционалности, навигацията и т.н.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *