Съвети за on page SEO

tricksХей, ти, читателю, слушай внимателно! Ще ти разкажа една приказка.

Имало едно време едно време, в което нямало време. Тогава Бог създал света, времето и хората. Хората от своя страна открили електричеството, математиката и някои други науки, и създали компютрите. УРА!
И тъй, компютрите им служели успешно. Един ден на инженера-физик Тим Бърнърс-Лий му се приискало да обмени научна информация със своя колега от Женевската лаборатория в реално време. Правил той каквото правил, струвал, мъчил се, и накрая успял да създаде първия уеб сървър в света, първия уебсайт. Дали той разбирал важността на откритието си, нека читателят провери сам, нека се потруди и той, да се порови из интернет.

Обаче светът веднага впрегнал откритието на Лий в действие и започнали да се градят сайт след сайт. Но в тази гигантска, пъстра мозайка от уеб проекти било невъзможно да се намери желаната информация. И тогава, о, тогава, Лари Пейдж и Сергей Брин създадоха Гугъл – всеизвестната, всемогъщата търсачка, която ни помага да откриваме желаната информация. И тя, за да класира коректно стотиците милиони уебсайтове в мрежата, разчита на някои алгоритми, които изискват създаване на определена логическа и техническа структура в уебсайтовете.

Например…

Референциите към вътрешните страниците би следвало да се указват по специален начин (в специална статия по-нататък ще разясня кое, как и защо).

Също така заглавията е необходимо да се форматират с определени HTML етикети. Ключовите думи бихте могли да оцветявате, удебелявате или накланяте. Там, където е необходимо, да поставяте разстояния. И да ползвате цитатите на място.

Да употребявате коректните HTML етикети за оформление на своите менюта, глава, тяло и дъно на уебсайта си. Разбира се, английските термини са Header, Body & Footer.

Всичко това, съчетано с динамичен дизайн, както и висока производителност на проекта, ще доведе до приятно изживяване на потребителя при посещението, както и до по-добро класиране.

Подсигурете такава среда, за да се чувстват посетителите ви приятно, комфортно, да им е хубаво и леко!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *