Съвети за изработка на фирмен сайт

designЧесто с нас се свързват фирми, които искат да им изработим сайт, който да представи тяхната дейност пред обществото и бъдещите им клиенти. Много от тях обаче, не знаят какво точно искат или как да ни го обяснят. Обикновено идват при нас с думите: „Искам сайт, който да изглежда като този…и малко от този”. Безспорно това ни улеснява до някаква степен, но трябва да се уточнят редица детайли, преди да се пристъпи към финализирането на проекта и неговото изпълнение. В противен случай, се получава истински „миш-маш” и крайният резултат може да се окаже далеч от това, което си е представял клиента.

Именно поради тази причина изискваме лични срещи, в които се опитваме да извлечем максимално много информация за клиента и неговите желания. Разбира се, и ние се включваме със съвети, когато е нужно и предлагаме рационални варианти, които смятаме, че ще свършат далеч по-добра работа от желаното. Ето някои от тях!

Дизайн

Дизайнът трябва да е съобразен с цветовете на логото на фирмата и съществуващият бранд. Ако нямате такова – ние можем да ви предложим професионалната му изработка! Цветовете не бива да бъдат натоварващи.

Съдържание

Много е важно сайтът да бъде добре структуриран и съдържанието му да бъде разпределено правилно. Вниманието на потребителят не бива да бъде „отнемано” от странични елементи, а да бъде фокусирано върху услугата, от която се интересува. Така шансът да се свърже с вас и да реализирате печалба е много по-голям.

Landing page

Всяка съвременна фирма разполага с такава страница, на която са описани най-популярните услуги, които предлага по един интересен и привличащ вниманието начин. Обикновено landing page се прилага при развиването на рекламна кампания, но според нас всеки фирмен сайт трябва да разполага с такава страница, без значение дали в момента извършва рекламна кампания или не!

Страница „За нас”

Много хора подценяват тази страница, но тя е изключително важна за фирмените сайтове. До голяма степен тя може да вдъхне доверие на потенциалният клиент, че е попаднал на правилното място. В страницата „За нас” трябва да бъде описана ясно дейността на фирмата; нейната история; услугите, които предлага и ред друга важна информация, която да убеди бъдещият клиент, че няма да сбърка, ако се възползва от нейните услуги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *