Съвети за изработка на онлайн магазин

@На практика създаването на онлайн магазин, е лесна работа, но изграждането на печеливш бизнес не е така. За да създадете интернет магазин, който да ви носи печалба трябва да положите огромни усилия. Той трябва да отговаря на определени правила и критерий. В противен случай „бизнес начинанието” ви е обречено на неуспех или в най-добрият случай няма да успеете да се възползвате от максималните възможности на вашият магазин.

Доказано е, че добре изглеждащият и структуриран онлайн магазин може да увеличи продажбите ви стократно! Трудно бихме могли да опишем всички правила и критерии, с които трябва да се съобразите при изработка на сайт тип онлайн магазин, но ще се опитаме да обобщим най-важното в няколко изречения.

Изчистен дизайн и мобилна версия

Една стара поговорка гласи – „По дрехите посрещат, по ума изпращат”. Трябва да отбележим, че тя намира приложение дори в интернет пространството и ако можем да я перифразираме –

„добрият дизайн = по-големи печалби”. Дори да търсите нещо различно като цветова гама и дизайн, не прекалявайте с импровизациите. Заложете на нещо изчистено, което не натоварва! Категориите трябва да са максимално опростени и добре структурирани. Мобилната версия е задължителна! От личен опит трябва да знаете колко неудобно е използването на сайт от телефон или таблет, който не разполага с мобилна версия.

Различни възможности за плащане без регистрация

Много хора срещат затруднения с направата на регистрация. На вас може да ви се струва като детска игра, но за тях е истинско мъчение. Затова вероятно забелязвате, че много интернет магазин, включително и „гигантите в областта” предлагат на своите клиенти да пазаруват, без да имат направена регистрация! В крайни случаи тя е максимално опростена – без потвърждения, верификации и т.н.

Перфектно представяне на продуктите

Знаете, че в голям процент от случаите „външният вид” продава. Така че, трябва да представите продаваните от вас продукти във възможно най-добра светлина. Препоръчваме ви да наемете фотограф, който да направи стокови снимки на артикулите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *