Системи за онлайн магазини

зНай-популярните open source системи за онлайн магазини са Open Cart, Summer Cart, Prestashop и WordPress. Има и много други, но това са най-често използваните, на чиято база са изградени хиляди онлайн магазини в целия свят. Сега ще ви запознаем накратко с техните възможности.

Open Cart

Няма да е лъжа, ако кажем, че това е най-използваната система за изработка на онлайн магазин. Тя предлага разнообразие възможности и е с достатъчно лесен за използване админ панел. Освен това в мрежата има хиляди безплатни или платени разширения – модули, теми и други, чрез които може да постигнете желания ефект и да направите магазинът си уникален.

Summer Cart

Обикновеният потребител едва ли ще направи разликата между тази и горната система, но е факт, че я има. Тук борбата е нещо като при “Мерцедес“ и „БМВ“ и двете са на световно ниво и предлагат изключително високо качество. Така че каквото и решение да вземете, няма да бъде грешно. И двете системи постоянно се обновяват и поддържат.

Prestashop

Тази система предлага доста голяма база от възможности, но въпреки това е пренебрегвана за сметка на горните две. В това обаче, няма нищо изненадващо. Въпреки че, е стабилна и добра система, тя е доста далеч от Summer Cart и Open Cart като функционалности, поддръжка и всичко останало. Все пак няма да сгрешите, ако изберете Prestashop за изработка на Вашия онлайн магазин.

WordPress

Постепенно WP се превръща в една от най-предпочитаните системи за изграждане на сайтове. Някои от вас може би ще се изненадат, че биха могли да си изграят онлайн магазин на WordPress. Има специална модификация WooComerce, чрез която това може да се случи. Честно казано обаче, има още много „код да се изпипа“, докато WP достигне до възможностите, които предлагат горните 3 системи, но ако искате да си създадете блог, новинарски сайт, фирмен портал или нещо в тази посока – WordPress е вашата система!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *