Популярни СЕО инструменти

zВсеки един уебмастър трябва да разполага с „арсенал от оръжия”, за да успее да подобри позициите на своят сайт в търсачките. Оптимизацията е дълъг и постоянен процес, който всекидневно трябва да се контролира, за да се постигнат желаните резултати. Това би било немислимо да се случи, без използването на подходящи СЕО инструменти. В днешната статия искаме да ви запознаем с някои „тулове”, които ще ви помогнат да сторите това.

Проверка на позиции по ключови думи

Преди да се започне с оптимизацията, трябва да се извърши анализ на състоянието на сайта и позициите, на които се класира по определени ключови думи. Това може да се провери ръчно, без използването на програми, но отнема доста време. Поради тази причина са създадени няколко инструмента, които ще ви позволят да проверявате „в реално време” на кое място се класира сайта ви. Препоръчваме ви да хвърлите един поглед на Rank Checker, RankTracker или KeywordEnvy Serach Engine Rankings tool

Подбор на ключови думи

От изключително важно значение е да бъде извършен правилен и качествен подбор на ключовите думи. До голяма степен от него зависи какъв успех ще постигнете. При подборът на ключови думи за СЕО оптимизация, се взимат предвид няколко фактора – „конкурентноспособност”, „дължина”; „наситеност” и т.н. Дори т.нар. СЕО гурута се възползват от инструменти, които да им „посочат” към кои ключови думи да се ориентират. За целта може да използвате някой от следните „програмки” – Worldtracker SEO Blogger, Google Trends или Google Adword Keyword Tool.

Проверка за връзки към сайта

Знаете, че един от определящите фактори за мястото, което ще заема вашият сайт в търсачката, е от качеството и количеството на линковете, които сочат към него. Ръчно няма как да проверявате кой ви линква „добронамерено или злокачествено”. Тази информация се взима чрез специални СЕО инструменти, като Majestic SEO, Link Harvester, Xenu Linksleuth.

Общ СЕО анализ на сайт

За да проверявате посещенията на сайта;  ключовите думи, по които се класира; баунс рейт; поведение на потребителите и ред други полезни неща, ще ви бъде необходим инструмент за анализ. Най-масово използванията е този Google Analytics, но, освен него има още няколко – Woopra, Compete и Spyfu, например.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *