От какви линкове имаме нужда при изграждането на линк билдинг стратегия

jСъздаването на качествена мрежа от външни линкове е най-трудната част при СЕО оптимизирането на даден сайт. Трябва много внимателно да изберете сайтовете, от които ще вземете линкове, за да не попаднете в „полезрението на Пингвина и Пандата“. Търсете качеството, а не количеството. В днешния материал, ще ви дадем няколко съвета за off page оптимизацията и набирането на качествени външни линкове.
Линкове от сайтове със сходно съдържание
Най-хубавият линк, който може да вземете е от авторитетен сайт, който е от Вашата ниша. СЕО гурутата разкриват, че 1 линк от такъв сайт е много по-ценен от 100 линка от „спамилките“. Малко са сайтовете обаче, които могат да ви предложат безплатно тази услуга, но, ако сте заделили някакъв бюджет за оптимизация, то задължително похарчете някой лев за линкове от подобни сайтове.
Събмит в социални мрежи и директории
Тук мненията са двупосочни. Някои SEO специалисти тотално отписаха социалните мрежи и директории като качествени източници на линкове, след въвеждането на „Новите правила“, но пък други продължават да ги използват. По наше мнение, в българското интернет пространство все още има няколко сайта, които могат да ви предложат качествен входящ линк, напълно безплатно!
Гест блогинг
Въпреки че преди няколко дни Мат Кътс излезе със специално изявление по въпроса, за да предупреди уебмастърите, че в бъдеще „гест блогването“ няма да се толерира добре от търсачката, то не отписвайте тотално този похват. Просто не прекалявайте с „гест блогването“ и се старайте да изглежда натурално. Публикувайте статии в блогове, които са близки до вашата тематика. Все пак не е логично блог за мода да линква към сайт за автомобилни части, нали така?
НЕ прекалявайте с линковете
Със сигурност е много по-лесно да „напляскаш“ няколкостотин линкове за 1 седмица и после да не пипаш нищо в продължение на няколко месеца, но това моментално ще бъде засечено като спам от търсачката и ще прати сайта ви в „Трета глуха“, меко казано. Идеята на линк билдингът е да изграждате бавно и постепенно мрежа от връзки, за да изглежда естествена и ботовете на Гугъл да не ви „хванат“, че се опитвате да ги манипулирате по някакъв начин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *