Няколко съвета от Мат Кътс за по-добро класиране в Гугъл

seoЗа тези, които не знаят кой е Мат Кътс, ще обясним, че този човек е един от главните инженери в Гугъл. Неговата работа е да се бори със спама в страниците с резултатите или иначе казано да създаде справедлива система, която да показва най-полезното и близкото до това, което искат да намерят хората в търсачката.

Периодично главният разработчик на Гугъл излиза с официални обръщения към всички уебмастъри,за да ги посъветва да променят СЕО стратегиите, които прилагат за своите сайтове и линкбилдинг плановете, които използват. Ето какво ни посъветва Мат Кътс в последната си публична изява, ако искаме да подобрим позициите си в търсачката и да излезем на по-предни страници или места в нея.

–              Да обърнем по-сериозно внимание на Page title (заглавие на страница) и мета таговете. Задължително заглавието трябва да съдържа ключовата дума, а при мета таговете трябва да бъде обърнато най-голямо внимание на meta description полето, тъй като то се показва заедно със заглавието на страницата в резултатите на Гугъл.

–              Блог и качествено съдържание. Според Мат Кътс всеки сайт трябва да има собствен блог, в който да публикува интересни материали за своите читатели. Той твърди, че това е много добър начин за получаване на линкове.

–              Добре изградена „карта на сайта“ – sitemap. Тя спомага за по-бързото индексиране на сайта.

Освен, че ни съветва какво трябва да правим, Мат Кътс ни разкрива и кои СЕО техники съвсем скоро ще попаднат в черния списък. Това са „гест блогването“; статии с наситени ключови думи; прекомерно използване на беклинкове; злоупотреба с анкор текстовете и други.

Трябва да отбележим, че има още много други начини, чрез които може да „стимулирате“ изкачването на сайта си в по-предните страници на Гугъл. Ето защо е по-добре да се обърнете към специалисти в сферата на СЕО оптимизацията, отколкото да си губите времето и да рискувате бъдещето на сайта си!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *