Няколко съвета към собствениците на онлайн магазини

sЗа да реализирате по-добри печалби и да се радвате на популярност в сферата, в която се подвизавате, ще имате нужда от нещо много повече от онлайн магазин наблъскат с няколкостотин продукта в него. Конкуренцията при интернет магазините е изключително висока и трябва да поддържате определен стандарт, ако искате да разбиете статуквото и да намерите своето място под слънцето, образно казано.
За целта ще имате нужда от добре структуриран и изглеждащ онлайн магазин, който да привлича клиентите не само с атрактивни цени, но и с високо качество на обслужването и интересна информация, която да ги задържи по-дълго в сайта ви. Поради това ще си позволим да ви отправим няколко съвета, чрез които да подобрите вече съществуващият си магазин или да ги вземете предвид, когато искате да ви бъде изготвена оферта за изработка на онлайн магазин.
Добре структуриран и изчистен дизайн
Както знаете първото впечатление е най-важно. Освен за цените трябва да помислите и за външният вид на магазина. Изберете свежи цветове, семпъл и оригинален дизайн, който да ви отличава от останалите.
Препоръчани продукти и най-разглеждани
Задължително трябва да имате полета, в които на ротационен принцип да се показват най-разглежданите продукти или тези, които са сходни до артикула, който в момента се разглежда от клиента. По този начин бихте могли да реализирате допълнителна продажба, ако предлагате достатъчно атрактивни продукти.
Привличащи вниманието цени и промоции
Цените трябва да се отличават. Те трябва да се забелязват с просто око и да са едно от първите неща, които ще направят впечатление на клиента. Същото важи и за промоциите. Постарайте се клиента да научи кои продукти са на промоция и каква е била старата им цена. Вероятно и вие сте си закупували дадена стока само, защото е „на оферта“. Така че от личен опит знаете какъв е ефекта, когато забележите продукт, който е намален на 90 %, например!
Снимки
Снимките продават! Хубавата снимка може да продаде всеки един продукт. Все пак това е единственото впечатление, което ще добие клиента за стоката и е от първостепенно значение, то да бъде добро! В случая „стоковите снимки“ са задължителни. При нужда се възползвайте от услугите на професионален фотограф.
Максимално улеснен процес на покупка
Изследвания показват, че колкото по-улеснено в поръчването, толкова повече продажби ще реализирате. Честно казано нямате нужда от задължителна форма за регистрация. Поискайте от фирмата, която ще се заеме с изработката на онлайн магазина да вкара модул за поръчки, без задължителна регистрация на акаунт и ще забележите разликата в продажбите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *