Най-често задаваните въпроси за СЕО оптимизирането

zРедовно получаваме запитваният от наши читатели, които тепърва навлизат в СЕО сферата и искат да научат повече за оптимизацията и изграждането на качествен линкбилдинг. Поради тази причина решихме да изберем някои от най-често задаваните ни въпроси, за да могат и останалите потребители, които четат блога ни да научат техните отговори.

Кое е по-важно при линкбилдинга – съдържанието или линковете?

Според някои е по-важен обемът на съдържанието, а според други този на линковете. Нашият съвет обаче, е да намерите балансът между двете. Сега ще ви кажем защо. Дори да предлагате най-полезното и интересно съдържание в сайта си, то, ако няма кой да го види, Гугъл никога няма да разбере за него. Поради тази причина трябва да му „подскажете” като насочите към него качествени входящи и изходящи линкове от тематични и релевантни сайтове.

Как се оптимизират изображенията?

Ботовете на Гугъл няма как да разберат какво е изобразено на картинката, която сте публикували. За да го сторят те добиват информация от т.нар. alt & title тагове. Така че, задължително трябва да попълвате и двата тага, когато качвате картинки в сайта си, независимо дали ще ги публикувате в статиите си или не!

Ако трябва да посочим кой от двата тага оказва по-голяма тежест върху оптимизацията, то това е alt тага. Той е насочен повече към ботовете, докато title тагът е по-скоро за потребителите на сайта, които искат да разберат какво е изображението, което сте публикували.

На коя част от on page оптимизацията да обърнем най-голямо внимание?

За on page оптимизацията може да бъде изписано много. Всяка една част от него е важна, но, ако трябва да посочим коя оказва най-голямо влияние върху сео-то, то несъмнено това са заглавията на страниците и статиите. Поради тази причина се постарайте в тях да поместите ключовата дума, по която се борите да излезте на челните страници в търсачката.

Това обаче, в никакъв случай не означава, че може да пренебрегнете останалите сео техники при on page оптимизирането. Направите ли го, то не се учудвайте, ако в крайна сметка не постигнете желаният ефект!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *