Мобилна версия или приложение за уеб сайт?

mobВероятно сте забелязали, че повечето от големите уеб сайтове могат да се похвалят със собствени мобилни приложения, които се предлагат безплатно в „маркет-а”. Те са създадени, с цел да бъде предоставено по-голямо удобство на потребителите, които посещават въпросните сайтове чрез таблети, смартфони и други мобилни устройства. Други обаче, смятат мобилните приложения за „ненужна екстра” и предпочитат да бъде създадена мобилна версия на сайта, отколкото специално приложение.

Трябва да отбележим, че в днешно време е „престъпление” сайтът ти да не разполага с „респонсив дизайн” или т.нар. „мобилна версия”, която да се показва в отчетлив вид при отваряне на страницата от таблет или смартфон. Последните статистически изследвания показват, че близо 30 % от световният трафик в уеб мрежата идва от мобилните устройства! Ако не вярвате, то замислете се колко от вашите близки и приятели използват таблети или смартфони, и ще се убедите в данните, които показва тази статистика.

Мобилните приложения могат да предложат сериозни екстри на потребителите. С един клик се отваря желаният сайт и се стига до търсенето съдържание. Освен това могат да се създадат и други интересни и иновативни функции, които да направят използването на приложението не само като „информационен портал”, но и за забавление.

Ако приемем, че създаването на приложение, е по-скоро „по желание” и за „престиж”, то мобилната версия на сайта е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА! В противен случай рискувате да загубите голяма част от трафика си, заради „неугледният desktop дизайн” на вашият сайт. При създаването на мобилна версия, е много важно да се обърне внимание на скоростта на зареждане и оптимизирането на съдържанието – как ще изглежда на мобилният екран; как ще реагира и ред други подробности.

WiseWEB може да ви предложи качествена изработка на сайт или създаването на „респонсив дизайн” във възможно най-кратки срокове. За повече информация, се свържете с нас чрез контактната форма. При първа възможност ще ви отговорим на запитването.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *