Кои фактори се взимат предвид при изработка на уебсайт?

 

1Изработката на уебсайт – планирайте я внимателно и разумно. Проучете фирмата и специалистите, които смятате да наемете за тази важна работа. Разгледайте портфолиото й/им, за да се уверите в професионализма й/им и едва тогава пристъпете към технически план на проекта.

Разбира се, би било добре самите вие да имате план, да имате ясна формирана представа относно визията на проекта си. Тя би следвало да е съобразена с актуалните тенденции, както и с продукти и / или услуги, които конкуренцията предлага.

Но все пак, нека се върнем на техническата част, защото всичко останало зависи от вас – изборът на дизайн и идейната част. Ала разработката – нея ще трябва да извършат програмистите.

 

Готова система за управление на уебсайта или разработка на софтуер по поръчка?

Ако тепърва навлизате в уеб бизнеса, тази статия е точно за вас. В света съществува така наречената философия “отворен код”. Според нея ИТ специалисти от цял свят работят на доброволни начала по някакъв общ проект, вследствие на което всеки от тях, както и обществеността, има безплатен, неограничен и световен достъп до програмния код.

Благодарение на тази иновативна методика бяха разработени цели операционни системи – например Линукс. Ала по същия начин бяха създадени в компютърните уеб “лаборатории” някои скриптове, каквито са:

  • WordPress
  • Joomla
  • Drupal
  • E107
  • и други системи.

Чрез тях в рамките на няколко минути вие ще имате собствен уебсайт. УРА! Само трябва да инсталирате и настроите избрания софтуерен продукт с отворен код.

Разбира се, за да постигнете желания външен вид и функционалност, ще са ви необходими допълнителни технически знания. Ала все пак тези софтуерни продукти ви осигуряват някаква основа, върху която да започнете да градите смело и умело своя онлайн бизнес!!!

Разбира се, бихте могли да поръчате направа на собствена система, но тогава ще трябва да отделите по-голям бюджет, тъй като основата, за която споменах по-горе, ще липсва.

Работата със собствена система има своите предимства и недостатъци – сигурността е по-висока, но поддръжката е специална, тъй като само фирмата, разработила проекта, познава в детайли програмния му код. Ако ще трябва да бъде заместена от друга компания, тогава на новата ще е необходимо време да опознае платформата, с която разполагате.
Очаквайте още по тази тема в уебсайта ни. Благодарим ви за вниманието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *