Как да си докараме трафик от Фейсбук

sНай-популярната социална мрежа ни дава отличен шанс да си набавим добър, постоянен и сравнително висок трафик към нашия сайт. Стига да знаем как да се възползваме от предоставената ни възможност, може да постигнем чудеса в тази насока. От сега обаче, ви казваме, че това няма да стане никак лесно и е възможно да отнеме доста време, докато постигнете желаните резултати.

За целта трябва да разполагате със собствена фейсбук страница/и и профил/и, чрез които да публикувате интересно съдържание, за да привлечете вниманието на потребителите. Не прекалявайте с линковете, за да не попаднете в „черния списък“ на системата, от който почти няма излизане.

Тайната за привличането на посетители в сайта от Фейсбук, ако може да я наречем така, е да публикувате съдържание, което да се превърне във “viral” или иначе казано да се споделя от много хора. Инвестирайте пари или време в създаването на качествено съдържание и то със сигурност ще ви се отплати след време. По този начин не само, че ще си докарате трафик към сайта, но и голяма част от посетителите вероятно ще харесат страницата ви и така ще си спечелите нови фенове, които бихте могли да превърнете в редовни потребители.

Единствената задача пред вас е да публикувате интересно съдържание, което да привлече вниманието на хората. Създайте го сами или го „откраднете“, ако се налага. Вашата цел е да „хванете гребена на вълната“, което ще рече, че трябва да следите редовно какви са настроенията в обществото. Не се притеснявайте да публикувате статуси, снимки и съдържание, което по принцип е твърде далеч от тематиката на сайта ви, ако сте сигурни, че ще ви докара трафик или нови фенове. Вероятно си спомняте каква беше истерията преди мача на Кубрат Пулев с Владимир Кличко. Тогава всяка публикация свързана с него беше харесвана и споделяна по безброй пъти. Дори може да си създадете нови страници, които да посветите на тези събития и впоследствие да ги използвате само, за да пускате линкове към сайта си.

От опит глава не боли. Не се страхувайте да експериментирате и рано или късно резултатите ще дойдат!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *