Как да привлечем нови клиенти в нашия онлайн магазин

online-shopping-e1315306429640Всеки онлайн магазин има нужда от нови клиенти, без значение дали става дума за новосъздаден или вече функциониращ такъв. Зад тяхното привличането обаче, стоят огромните усилия на неговия собственик или маркетинг отделът. В даден момент брандът, който сте създали ще работи за вас, но докато се случи това, ще трябва да мине известно време, а дотогава не трябва да стоите със скръстени ръце и да чакате „колелото да се завърти“.

Най-добрият вариант е да поверите рекламната кампания на някой доказан специалист в сферата на маркетинга. Ако не познавате такъв или началният ви бюджет е силно ограничен и трудно бихте могли да отделите средства за наемането на рекламни консултанти и специалисти, то има няколко метода, които бихте могли да приложите сами и да ви донесат известни позитиви.

Реклама в Адсенс или Фейсбук

Лесно достъпен и с доказан ефект. С тяхна помощ рекламата ви ще достигне до възможно най-голям брой хора спрямо бюджетът, който сте определили и при малко повече късмет ще „прилапате“ някой клиент. Най-добре е да комбинирате рекламната си стратегия и в двете мрежи, но, ако бюджетът ви е ограничен и трябва да избирате, то безспорно по-добрият вариант е да рекламирате чрез Google Adwords. И двете рекламни мрежи си имат своите позитиви, но „таргетирането“ при Гугъл е на много по-високо ниво.

Промоции

Кое привлича интереса на хората? Ниските цени? Правилен отговор! Доказано е, че някои хора пазаруват само, защото са попаднали на достатъчно изгодна оферта, а не, защото имат нужда от предлаганият продукт. Помислете добре върху това каква промоция бихте могли да предложите на своите клиенти, за да не окаже в крайна сметка, че сте на загуба от промоционалните оферти.

Гест блогинг

Този метод може би попада в категорията на рекламата, но неслучайно му отделяме по-специално внимание. Гест блогването е публикуването на рекламни статии в блогове и информационни портали. Горещо препоръчваме да се възползвате от този способ на онлайн маркетингът, който при правилно таргетиране би могъл да „издигне магазинът ви в небесата“.

Игри с награди

Организирайте игри с награди, за да популяризирате магазинът си. Това е отличен начин да си набавите безплатно фенове във фейсбук страницата, например. Предполагам, че знаете какво представляват игрите „Сподели и спечели“. Така че, няма смисъл да навлизаме в подробности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *