Как да популяризираме безплатно сайта си

zВсеки един сайт се нуждае от реклама и популяризиране, без значение от нишата, в която се подвизава. В интерес на истината интернет ни предлага много възможности за БЕЗПЛАТНА реклама. Някои от тях ефективни, други не толкова. Не е тайна, че и най-големите сайтове се възползват от тях. Спрямо нишата, в която се подвизавате и целите, които преследвате трябва да се вземе предвид кои от тях ще ви бъдат полезни и кои не. Препоръчваме ви да се посъветвате със специалисти по този въпрос, ако не сте сигурни в действията си. Не лежете на максимата, че „няма лоша реклама”. Има и тя може да ви коства много!

Социални мрежи

Няма как да не поставим на първо място развиването на профил или страница в популярните социални мрежи Фейсбук, Гугъл плюс, Туитър, Пинтерест и останалите. Преценете коя ви носи най-много позитиви и концентрирайте усилията си върху нея. Не пренебрегвайте останалите. От тях също може да извлечете известни ползи от гледна точка на оптимизацията, а и честно казано всеки един „потребител”, който бъде пренасочен от тях, е „чиста печалба”, както се казва!

Директори, каталози и сайтове за обяви

Ако ще популяризирате магазин или някакъв вид услуги, задължително трябва да се регистрирате във въпросните сайтове. „Колкото повече, толкова повече”, казал Мечо Пух – оптимизатора! Все пак подбирайте сайтовете, в които публикувайте и избягвайте т.нар. „спамилки” или „ферми за линкове”.

Мнения по блогове и форуми

Не говорим за форумни подписи и линкове. Сортирайте форумите и блоговете според услугите, които предлагате и „пробвайте” да рекламирате бизнесът си. Все пак не прекалявайте и пускайте съдържателна информация, а не СПАМ. Второто при всички вероятности ще бъде изтрито и полза от него в дълготраен период няма да има.

Размяна на услуги

Ако поддържате контакти с други уебмастъри може да потърсите някакъв „бартер”. Да размените „гост публикации” или линкове и т.н. Проявете креативност и това със сигурност ще донесе желаните резултати!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *