Какво трябва да представлява един сайт за коли

зЧесто ни се случва при нас да идват клиенти с желание да им изработим сайт за коли. Както сами се досещате обаче, това е много общо понятие, което трудно може да ни даде насоки за това, което искате да се направи. Един сайт за коли може да представлява онлайн магазин, блог, информационен сайт, сайт за обяви, форум, социална мрежа, landing page или споменатите неща в едно, а ние няма как да знаем това.

Поради тази причина обикновено желаем да се срещнем с клиентите очи в очи, за да изясним всички разминавания и заедно да създадем точно задание за проекта. За да добиете някаква представа за това какво може да представлява един сайт за коли, ще ви дадем няколко насоки относно популярните проекти в тази ниша.

Сайт за обяви

Един сайт за обяви за коли трябва да бъде прегледен и да съдържа възможно най-много категории. Трудно ще избягате от статуквото, което се поддържа в момента от водещите сайтове за автомобили. Дори ви препоръчваме да се придържате към него, тъй като хората до такава степен са привикнали с тяхната структура, че, ако се сблъскат с нещо ново вероятно ще срещнат затруднения с неговото използване. Добре би било да имате мобилна версия, тъй като почти всеки трети човек използва смартфон или таблет в днешно време.

Магазин за авточасти

Честно казано онлайн магазините за авточасти не се различават особено от тези за дрехи, играчки, хранителни добавки, техника и всичко останало, за което се сетите. Все пак, за да се отличавате от останалите би било добре да вкарате някои екстри като например флаш визуализатор за джанти, тунинг и т.н.

Форум

Вероятно и сами бихте могли да си инсталирате форум система phpBB или vBulletin, например. Добре е да помислите обаче, дали ще успеете да се справите с конкуренцията на дългогодишните „играчи на пазара“. За всяка популярна марка автомобили има създаден форум от страна на т.нар. „фен клубове“, които организират националите събори за БМВ, Мерцедес, Фолксваген, Опел, Ауди и останалите видове коли. Така че, добре си помислете дали бихте могли да предложите нещо ново, което да се пребори с тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *