Какво трябва да направите, за да създадете успешен сайт

business handshake over blue background.
business handshake over blue background.

Обикновено зад създаването на успешен сайт, който да генерира приличен трафик и доходи на своя собственик стоят всекидневните му усилия и на неговият екип. Работата не се изчерпва само с качването на сайта на уеб хостинга, публикуването на съдържание и споделянето му в социалните мрежи. Има редица ключови фактори, на които трябва да бъде обърнато внимание, за да може един сайт наистина да се нарече успешен и собственоръчно да генерира директен трафик, без да се налага да бъде „стимулиран” по един или друг начин.

Може да имате гениална и неповторима идея за уеб сайт, но, ако не успеете да я реализирате правилно и да я поднесете на потребителите по подходящ начин, то почти сигурно няма да постигнете успех!

Ето на кои фактори трябва да обърнете внимание при изработка на сайт!

Дизайн

Външният вид на сайта трябва да бъде опростен максимално. Потребителите лесно трябва да достигат до желаната информация, без да им се налага да „претърсват 1001 категории”, за да открият това, което търсят. Важно, е да се обърне внимание и на цветовата гама. Розовото и ярко зеленото може да ви любими цветове, но тяхната комбинация за дизайн на уеб сайт в никакъв случай не е подходяща! Заложете на семплият и изчистен външен вид, който не натоварва хората по никакъв начин.

Съдържание

Съдържанието, което ще предложи на вашите потребители, е ключово за постигането на успех. Търсете уникалното и това, което би се харесало на вашата „целева група”. То трябва да бъде поднесено по подходящ начин. Най-голямо внимание обърнете на заглавията. Именно те привличат вниманието на хората. Съветваме ви да избягвате фрази от типа „НЕВЕРОЯТНО”; „НЕВИЖДАНО”; „УНИКАЛНО” и ред други подобни хиперболи. Те отблъскват хората.

Оптимизация

Много хора го подценяват, но оптимизирането на сайта, е може би един от най-важните процеси за неговото успешно развитие. Оптимизацията започва още от изработката. Съобразете се с правилата за On page и Off page оптимизация и ви гарантираме, че ще пожънете успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *