Какво НЕ трябва да правим при СЕО на нов сайт

сНачинаещи, а и не толкова начинаещи уебмастъри всекидневно се опитва да намерят най-добрия и същевременно бърз начин, за да изкарат сайта си на първите места в търсачките. За целта се провеждат купища експерименти, които доказват или оборват дадена теория.

След масовата чистка, която беше извършена от пандите и пингвините на Гугъл, „правилата на играта“ доста се промениха и на уебмастърите им се наложи да променят стратегиите си, за да бъде успешна СЕО кампания, която провеждат. Бъдете сигурни, че нито един уебмастър или „сео гуру“ няма да ви разкрие напълно „тънкостите на занаята“, с които си изкарва хляба. Все пак не си мислете, че оптимизирането е просто низ от ключови думи и линкове, напротив. Има доста други фактори, които определят мястото, на което ще се класира вашия сайт в серпа.

Все пак „сео профитата“ и инженерите в Гугъл са достатъчно добри, за да ни споделят какво не бива да правим, за да се предпазим от евентуално наказание и изпадане в последните страници на търсачката.

  • Спам при таговете. Не прекалявайте с използването на ключовите думи в meta description полето и останалите тагове. Многобройното им изписване няма да подобри позициите ви, дори напротив!
  • Насищане с ключови думи в Title тага. Вярно е, че ключовата дума трябва задължително да присъства, но не повече от един път.
  • 1 % ключови думи в текста. Не прекалявайте с тяхното използване, когато пишете статии за блога си или такива, които ще използвате с ясната цел за оптимизация. Златното правило е ключова дума да присъства не повече от 1 % от обема на текст. Това означава 2-3 пъти в статия от 300 думи, 4-5 пъти в статия от 500 думи и т.н.
  • Обръщайте по-малко внимание на Page rank. В днешно време той оказва все по-малко влияние върху серпа. Затова говори и все по-рядкото му обновяване. Спомняте ли си кога беше последният PR ъпдейт!?
  • Не прекалявайте с линковете. Външните линкове трябва да се градят бавно, постепенно и натурално. Забравете за спамът в социалките, директориите за статии, каталозите и останалите „източници на безплатни линкове“. Гугъл вече не гледа на тях с добро око.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *