Какво НЕ е СЕО оптимизация

seo-optimizaciaВ знайни и незнайни сайтове посветени на онлайн бизнесът, ще откриете купища статии със съвети за СЕО оптимизация за уебмастъри. За добро или лошо интернет дава възможност на всеки един човек свободно да изкаже мнението си. Много от т.нар. „сео гурута” го правят, за да разкрият „тайната” как се изкарва сайт на първо място в търсачките по висококонкурентна фраза. Нашият съвет обаче, е да не се доверявате сляпо на всичко, което ще прочетете в интернет. Особено, когато се отнася за толкова „фина материя” като сео оптимизацията, където правилата се променят постоянно и ако днес даден метод работи успешно, то утре вече може да не е толкова ефективен и дори неговото използване да ви навреди!

Поради това искаме в днешният материал да ви посочим някои от „остарелите” СЕО техники, които вече не работят и не бива или просто трябва да ограничите използването им.

Събмит в социални мрежи и директории

Преди известно време една от работещите СЕО стратегии беше свързана с „наливането” на огромно количество външни връзки от всевъзможни източници. В интернет беше пълно с т.нар. „ферми за линкове”, от които безплатно или срещу определена цена можеше да си набави ХХ ХХХ брой връзки, които да сочат към сайта ти. Това наистина работеше, но с промяната на алгоритъма нещата поеха в коренно различна посока. Сега е много по-важно качеството на линка, който ще сочи към твоят сайт, отколкото количеството.

Сателитни сайтове

Основният СЕО похват при оптимизирането на сайт беше свързан с изграждането на десетки сателитни сайтове, в които се качваха статии с висок процент съдържание на ключовата дума, по която трябва да се класира в търсачките. С този метод се постигаха наистина високи резултати, но неговото използване вече не стои на дневен ред.

Линкове от форуми и блог подписи

Този метод продължава да се използва и до днес, но влиянието, което оказва вече е много по-малко, сравнение с преди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *