Какво е landing page

landingpageМоже да се каже, че ландинг страниците са един „виртуален вариант“ на рекламните флаери и плакати, които се използват при офлайн кампаниите. В тях се съдържа обобщена информация, която трябва да научат потребителите за продукта или услугите, които се рекламират, представени по интересен и привличащ вниманието начин. Именно от ландинг страниците до голяма степен зависи какъв ще бъде крайният успех на рекламната кампания, която провеждате – била тя в AdWords или друга мрежа.
Как трябва да изглежда една качествена landing page
Ландинг страницата трябва да привлече и същевременно да задържи вниманието на потребителя. За да се случи това, тя трябва да съдържа интересна информация и да има атрактивен външен вид, който да бъде съобразен с брандът и неговите отличителни черти. Това обаче, не е всичко. Ландинг страницата трябва да се изработи по възможно най-опростения и олекотен начин, за да се зарежда бързо и да върви гладко на компютрите и мобилните устройства на потребителите, които ги използват. Поради тази причина не е препоръчително да се използват тежки flash изображения или анимации.
Ето няколко конкретни съвета, които ще ви бъдат от полза, когато изработвате вашата landing page.
– Не прекалявайте с изображенията. Важно е да ги има, но те не трябва да отклоняват вниманието на потребителя от съдържанието на страницата.
– Ясно и запомнящо се послание. Всяка рекламна кампания си има своята запомняща се фраза. Тя трябва да бъде разположена на видни места в ландинг страницата.
– СЕО оптимизация. И този тип страници трябва да се оптимизират за търсачките. За целта трябва да вкарате в заглавието, описанието и мета таговете ключовите думи и фрази, по които искате да се показвате в серпа.
– Подканваща фраза. Освен, че трябва да имате ясно рекламно послание, чрез което потребителите подсъзнателно да ви асоциират, трябва да ги „подканите“ да се свържат с вас. Добра работа ще свършат фрази от типа на „Обади ни се“, „Регистрирай се сега“, „Очакваме те“ и т.н.
Винаги може да се обърнете към нас, ако искате да ви бъде изработена висококачествена ландинг страница за вашия сайт или рекламна кампания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *