Какво е онлайн магазин под наем

sВероятно на много от интернет предприемачите им е минавала през ум идеята да си отворят собствен онлайн магазин, чрез който да предложат услугите си или да развият бизнесът си. Високите цени за неговата изработка, неумението да си го създадат сами или поради някоя друга причина обаче, много от тези „ентусиасти“ се отказват от първоначалните си намерения.

От една страна това е добре, тъй като, ако не си сигурен, че ще се справиш с нещо, то по-добре не се захващай с него, но погледнато от друг ъгъл не бива да се отказвате толкова лесно от идеите си. Ако не сте сигурни, че бизнесът ви ще потръгне и това е основната причина, поради която отказвате да инвестирате средства в изработването на интернет магазин и закупуването на стока, то не бързайте с крайното си решение!

Чували ли сте за т.нар. онлайн магазини под наем? Много фирми вече предлагат тази услуга. Срещу определено месечно възнаграждение вие получавате собствен онлайн магазин, който ще се поддържа на отделен хост и ще бъде изработен спрямо вашите предпочитания и желания. По този начин не се ангажирате с нищо и винаги може да се откажете, ако прецените, че в този бизнес „няма хляб“ или не ви потръгне по начина, по който сте го планирали.

Разликата между онлайн магазините под наем и изработването на индивидуален магазин се изразява в няколко неща. Ето кои са те:

Онлайн магазин под наем:

–              Получавате една от готовите системи със строго упоменати функционалности, които се предлагат, в зависимост от месечният план, който изберете.

–              Поддръжка и ъпдейт на безплатният софтуер.

–              Ограничени възможности.

Изработка на онлайн магазин по индивидуално задание:

–              Уникален дизайн и функционалности. Конфигуриране спрямо нуждите на клиента.

–              Техническа поддръжка и съвети.

–              Възможност за надграждане и усъвършенстване на система.

–              Магазинът се качва на ваш хостинг и със собствен домейн.

Като обобщение може да кажем, че онлайн магазините са добра алтернатива, ако материята ви е чужда и искате да навлезете постепенно в нещата. За по-сериозни проекти и бизнес начинания обаче, е необходимо да инвестирате в изработката на собствен онлайн магазин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *