Какви са ползите от бутона +1 в Google

zВъпреки, че социалната мрежа на Гугъл не успя да измести Фейсбук от лидерското място, е факт, че тя успя да „открадне” не малка част от потребителите използващи творението на Марк Зукърбърг. Това обаче, важи само за определени региони от света – САЩ, Русия, Великобритания, Канада и други от по-големите страни. В България използването й, е от определен кръг от хора, голяма част, от които наричат себе си „уебмастъри”.

Трябва да отбележим, че Google + има своите предимства и дори по-определени показатели „бие” Фейсбук. Еквивалентът на бутонът „Like”в социалната мрежа на гигантът в уеб технологиите, е “+1”. Както знаете всички услуги, които предлага Гугъл са взаимносвързани и бутонът +1 оказва своето влияние върху тя. Най-същественият му принос, е от гледна точка на оптимизацията. Не е тайна, че Гугъл дава съществено предимство на резултатите, които се показват от нейната социална мрежа за сметка на тези, които се публикуват във Фейсбук. Така че, повечето „плюсчета”, се отразяват върху по-доброто класиране в СЕРП-а.

Освен това публикациите в G+ се индексират максимално бързо, което увеличава възможността да се изкачат по-бързо на челните места в търсачката. Тук е моментът да отбележим, че социалната мрежа на Гугъл вече е на второ място в света по брой регистрирани потребители в нея. Тя изпревари считания доскоро за основен конкурент на Фейсбук – Туитър.

Другото предимство, което трябва да се вземе предвид, е възможността по-лесно да достигате до потребителите. Чрез социалната мрежа може да комуникирате директно с тях, което със сигурност ще окаже известни ползи в бъдеще. Колкото повече социални сигнали получавате, толкова по-разпознаваеми ще станете, а това неминуемо ще доведе до промяна в позициите ви в СЕРП-а.

Така че, в никакъв случай не бива да пренебрегвате Google + за сметка на Фейсбук или Туитър. Специалистите предричат, че G+ тепърва ще се развива, а затова подсказва и нарастващият брой потребители, които я използват. Ще ви припомним, че Фейсбук доби огромната си популярност едва на 5-тата година от своето създаване…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *