Каква е ползата от СЕО оптимизацията

seoНавсякъде в интернет пише колко важна е СЕО оптимизацията и как един сайт не може да прогресира без качествен линкбилдинг и сериозна работа в тази насока. Няма как да не сте си задали поне един път въпроса „Защо” и изобщо имате ли нужда от оптимизиране на сайта и какви са реалните ползи, които ще извлечете от този процес.

За съжаление в голяма част от блоговете и останалите сайтове за уеб услуги само се говори за СЕО-то, но никой не навлиза в подробности или категорични обещания. Донякъде това е оправдано, защото оптимизирането е дълъг процес, който изисква време и неуморна работа, за да доведе до желаните резултати. Не си мислете, че като „набухате” 384858 линка и солидно количество статии ще останете завинаги на върха. Това е невъзможно. Винаги ще се намери някой, който направи по-добро СЕО от вашето и ще ви измести от челните позиции.

Всъщност оптимизирането на един сайт е система от процеси, които се планират предварително и се взимат предвид множество фактори. „Мнението на Гугъл” се формира от куп различни източници – социални сигнали, линкове, статии, съдържание, навигация и още много други неща, които по един или друг начин могат да свалят или качат сайта ви сред първите резултати.

Но каква е ползата да си на първата страница на Гугъл? Казано с една дума – огромна! За да се аргументираме, ще ви дадем един най-обикновен пример. Търсите си части за кола и кое е първото нещо, което ще направите? Ще ги потърсите в Гугъл и вероятно ще напише нещо от рода на „магазин за авточасти”, „авточасти Бургас” или „авточасти втора употреба”. След което ще кликнете на някои от първите резултати и най-много да прегледате още няколко, докато намерите това, което търсите. Докато тези на 2-ра, 3-та и останалите страници дори няма да ги погледнете, освен, ако не търсите нещо наистина нетипично!

По някои ключови думи средният брой месечни търсения е огромен. Сами разбирате колко голяма е ползата, ако успеете да се намърдате на първата страница на Гугъл и хората посетят вашия онлайн магазин или сайт. Успеете ли да се изкачите на челните места в търсачката ще имате гарантиран качествен трафик, който не само ще увеличи посещенията на сайта ви, но заедно с тях и банковата ви сметка ще се понапълни!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *