Защо онлайн магазинът ви се нуждае от блог

Вероятно сте забелязали, че почти всеки онлайн магазин разполага със собствен блог. Със сигурност затова си има причина и тя не е свързана с желанието на собственика на магазина да излее своите размисли и страсти пред потенциалните си клиенти. Най-големите дивиденти, които могат да бъдат извлечени от един блог са от гледна точка на СЕО оптимизацията. Не бива да бъде подценявана и маркетинг ролята, която може да изиграе една „безобидна” на пръв поглед рекламна статия в блога.

Така че, има много причини, поради които трябва да имате блог секция в своя онлайн магазин. В днешната статия ще ви назовем само три от тях, които ние смятаме, че имат най-голяма значимост за развитието на един интернет магазин.

СЕО

Оптимизирането на онлайн магазин в никакъв случай не е лесно. Вярно е, че основният акцент пада върху „топ продуктите”, които продава фирмата, но, за да изглежда натурално СЕО-то, то трябва да бъде разнообразно. Поради това трябва да се насочат линкове от най-различни външни и вътрешни източници, а „обикновеният” на пръв поглед блог може да бъде превърнат в такъв източник на вътрешни връзки.

Реклама

От гледна точка на рекламата, блогът може да ви свърши много добра работа при представянето на нов продукт, продуктова линия или рекламна кампания. Чрез него може да публикувате статии, които да изтъкват предимствата на определен продукт и по този начин ще дадете възможност на потребителя да се запознае от близо с неговите качества. Със сигурност това ще му вдъхне доверие, а изследванията показват, че в по-голямата част от случаите тези „ревюта” подтикват потребителите към покупка.

Директна връзка с потребителя

Чрез блогът и редовното публикуване в него може да държите директна връзка с потребителите. По този начин ще задържите вниманието на старите си клиенти, а покрай тях може да привлечете и други. Доверието между двете страни е от изключително важно значение и то може да бъде само във ваш плюс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *