Задължителните плъгини за WordPress

wp.През последните няколко години WordPress се наложи като водещата безплатна платформа за създаване на уеб сайтове. Тя се използва както от начинаещи уебмастъри, така и от напреднали, които предлагат услугите си на IT пазара.
Наистина WordPress е изключително лесна за използване система, с която би могла да се справи и малко дете с базови познания в програмирането. Общо взето може да си направите собствен, добре изглеждащ сайт или блог в рамките на няколко часа, но именно тук идва тънкият момент! За да функционира по-добре сайтът и да се отличава от останалите е необходимо да се инсталират т.нар. „плъгини“ и ако е необходимо „тук-там“ да се пипне кодът.
В мрежата ще намерите хиляди плъгини – кой от кой по-добър, различен и интересен. Препоръчваме ви обаче, да не натоварвате системата с прекалено много плъгини и да се ограничите само до най-съществените, от които наистина имате нужда. В противен случай сайтът ви ще зарежда прекалено бавно, а и е възможно да „закачите“ някой зловреден код, който може да ви направи потенциална жертва на хакерска атака.
Така че, ако сте прохождащ в тази сфера и имате нужда от съвет, то ето кои са т.нар. задължителни плъгини, без които не трябва да стартирате проекта си!
Akismet
Безспорно това е най-добрата защита срещу спам коментарите, които със сигурност ще ви нападнат, когато сайта се индексира и набере достатъчно популярност. Akismet е отлично решение на проблема и се инсталира много лесно. Просто трябва да се регистрирате в сайта на разработчика и да получите безплатен или платен код за защита, който да въведете чрез плъгина.
Better WP Security
Осигурете по-добра защита за сайта си чрез този плъгин. Не, че WordPress не е надеждна система, но винаги може да бъде постигнато повече в тази насока. С помощта на Better WP Security бихте могли да запушите „евентуалните пробойни“ в сигурността.
Google Analytics by Yoast
За да отчитате това, което се случва в сайта ви, ще трябва да го свържете към профила си в “Google Analytics”. За да се случи това имате две възможности – да редактирате кода или да инсталирате този плъгин.
W3 Total Cache
Всеки сайт трябва да се кешира, за да се подобри неговата скорост при зареждане. Този плъгин ще ви свърши страхотна работа и позволява различни настройки, които да ускорят максимално зареждането на сайта.
СЕО Плъгин
В мрежата има много СЕО плъгини, които ще ви помогнат да оптимизирате сайта си по възможно най-добрият начин за търсачките. Един от най-популярните е All in One SEO Pack, който включва всичко необходимо, а и е лесен за използване. Другият WordPress SEO by Yoalst, който също е свален от милиони потребители. Със сигурност няма да сбъркате, ако изберете един от двата.
Бутони за споделяне в социалните мрежи
Социалните мрежи са отличен инструмент за набавяне на бърз и лесен трафик. Грехота е да не се възползвате от тази възможност, а и търсачките все повече се влияят от „социалният статус“ на сайта ви. Ако не можете да си изберете, препоръчваме Shareaholic.
А вие кои плъгини използвате!?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *