Ето защо онлайн магазинът ви се нуждае от мобилна версия

онлайн-магазинАко все още се чудите дали да „мобилизирате” онлайн магазинът си и той да се превърне в „прегледен” за смартфоните и таблетите, то задължително трябва да прочетете тази статия. В нея ще ви покажем красноречиви факти, които ще ви демонстрират как стоят нещата в съвременният онлайн бизнес.
Да започнем първо с продажбата на смартфони и таблети в целия свят. Според официалните данни са продадени над 2 милиарда от мобилните устройства. Тези данни са от 2014-та година и към днешна дата може да са нараснали значително. Ако не вярвате, то помислете колко от вашите близки и познати не използват смартфон или таблет и предполагаме, че ще се съгласите с „вярността” на информацията.
Също така трябва да отбележим, че средната цена на смартфоните пада значително и броят на използващите ги ще се увеличи драстично. Според прогнозите през 2016-та година един чисто нов качествен смартфон ще може да се закупи за по-малко от 150 лева, без обвързващи такси или абонаментни планове!
Другата статистика, която ще използваме, за да ви покажем колко важно е в днешно време един сайт да има мобилна версия идва от технологичният гигант Гугъл. Той публикува данни от свои проучвания и анализи, които показват, че близо 25 % от годишните търсения за 2014 в мрежата са дошли именно от мобилните устройства. Поради тази причина от Гугъл ще извършат сериозни промени в алгоритъмът си, които да улеснят търсенето за потребителите от този тип устройства.
Така че, щом от Гугъл се съобразяват със силата на мобилните устройства, то какво остава за вас и бизнесът ви. Бъдете сигурни, че, ако не оптимизирате онлайн магазинът си или сайта за смартфони и таблети, то ще регистрирате сериозен спад в продажбите и посещенията. Вероятно сте влизали в сайтове, които не разполагат с „риспонсив дизайн” за мобилни устройства и знаете каква „мъка” е използването им чрез тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *