Да поговорим малко за СЕО

сМнозина са чували за СЕО, но всъщност много малко знаят какво означава и как правилно се извършва една оптимизация, за да донесе желаните и очаквани резултати. Някои дори твърдят, че СЕО-то е цяла наука, която се променя динамично и все още нито един независим уебмастър не може да каже със сигурност как действа алгоритъмът на Гугъл. Спорно е дали и самите създатели на търсачката знаят със 100-процентова точност как работи тяхното творение.

В днешният материал ще обърнем малко повече внимание на СЕО техниките и как бихме могли да измъкнем най-доброто от тях. Оптимизацията на един сайт се дели на два процеса – off page и on page. Разликата между двете, е следната – при първата линковете идват от външни източници, а при втората се набляга върху оптимизирането на компонентите в сайта – мета тагове, категории, вътрешни линкове и т.н.

Не трябва да пренебрегвате нито един от двата процеса, но трябва да обърнете по-сериозно внимание върху off page оптимизацията и изграждането на добра мрежа от линкове или иначе казано – качествен линкбилдинг. Той се изразява в набавянето на качествени линкове от други сайтове, социални мрежи, каталози, директории, форуми, блогове и всякакви други източници, за които се сетите и смятате, че биха могли да подобрят класирането ви в серпа.

Целта на линкбилдингът обаче, не е да си набавите възможно най-много линкове, които да сочат към вас. Това няма да ви помогне да издигнете сайта си в челото на търсачките, дори напротив, възможно е да получите наказание от някоя от животинките на Гугъл – панди-манди, пингивини- мингвини и всички останали „твари“, които са способни да скъсят живота на всеки един уебмастър с няколко годинки.

За целта ще имате нужда от качествени и разнообразни линкове. Какво имаме предвид под качествени линкове!? Трябва да се снабдите с външни линкове от по-авторитетни и близки до вашата тематика сайтове. Освен това все по-важна роля играят и сигналите, които получава Гугъл за вашия сайт от социалните мрежи – Фейсбук, Туитър и Гугъл +. Затова не бива да пренебрегвате и присъствието си в тях за сметка на СЕО оптимизацията, например.

Всичко трябва да върви ръка за ръка и да бъде добре планувано. Така че, ако имате нужда от помощ за изработка на сайт и неговата оптимизация или само едно от двете – може да се обърнете към нас по всяко време!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *